Zhineng Qigong

Qigong is een Chinese bewegingsleer die 5000 jaar geleden is geboren. Nadat het meer ontwikkeld werd is dit een kunst geworden van de elite en binnen de families gehouden. Hierdoor zijn vele verschillende vormen van Qigong ontstaan. In 1980 is Dr. Pang Ming naar buiten gekomen met een door hem ontworpen en geteste  methode Zhineng Qigong. Hij heeft daarvoor vele vormen van Qigong beoefend en bestudeerd bij verschillende meesters. Van al deze Qigong vormen heeft hij door middel van testen de beste resultaten versmolten tot het huidige Zhineng Qigong. Dr. Pang Ming is opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele geneeswijze als de Westerse geneeskunde. Hierdoor kon hij met moderne apparatuur de meest gewenste oefeningen samenstellen. De Chinese regering heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong vormen aangewezen. Dr. Pang Ming gaat hierbij van de theorie uit dat we de energie van het universum waar wij zelf ook een onderdeel van zijn continu in elke cel van ons lichaam kunnen verversen. Zhineng Qigong heeft dan ook een helende werking op ons lichaam.

HUAXIA CENTRUM

In 1980 is Dr. Pang Ming het Huaxia centrum gestart, het grootste medicijn vrije ziekenhuis van China.

Hier werden de mensen alleen door middel van Zhineng Qigong oefeningen en healing genezen. Voor ons westerlingen zijn daar naar ons inzicht veel wonderen verricht.

Helaas moest in het jaar 2000 het centrum sluiten in verband met een politieke onenigheid met de Falong beweging waardoor de Chinese regering heeft besloten dat alle Qigong vormen te verbieden, dus ook het Huaxia centrum. Veel informatie hierover is nog op internet terug te vinden.